Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΠΕΛΟΥ


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των ΝΕΩΝ της Νεάπολης για την φετινή περίοδο της αποκριάς. Η βραδιά καπέλου που κάθε χρόνο εγκαινιάζει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Μεραμπέλλο απέδειξε για ακόμα μια χρονιά την διάθεση και την φαντασία των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Από το καφέ «Σταθμός» παρέλασαν λογής λογής καπέλα κάνοντας το έργο της επιλογής του πιο ευφάνταστου καπέλου ιδιαιτέρα δύσκολη υπόθεση για το κοινό που κάθε χρόνο αποφασίζει δια χειροκροτήματος. Δύο κατηγορίες διαγωνίστηκαν θέλοντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις ώστε να εισπράξουν το δυνατότερο χειροκρότημα. Πρώτα πέρασαν οι συμμετοχές των παιδιών όπου στην πλειοψηφία τους είχαν εμπνευστεί από θέματα οικολογικά  και προστασίας του περιβάλλοντος με τελικό νικητή τον Φίλιππο Σιμφ που είχε φτιάξει ένα καπέλο για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές. Σε ότι αφορά τα καπέλα των ενηλίκων πραγματικά η επιλογή των τριών καλύτερων ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση με το κοινό να  μην μπορεί να αποφασίσει με βάση την ένταση του χειροκροτήματος ποια θα είναι η τελική κατάταξη. 
Το πιο δυνατό χειροκρότημα που δικαίως ακούστηκε ήταν για το καπέλο του Μανόλη Συλλιγαρδάκη ο οποίος είχε κατασκευάσει ένα καπέλο με φλάς, προβολείς,  στοπ  και κόρνα, ένα καπέλο κινητό όχημα με όλα τα φώτα του να ανάβουν και την κόρνα να ηχεί δυνατά. 
Δεύτερο καπέλο ήταν της Αγάπης Σκυβάλου που είχε φτιάξει ένα μεγάλο βάζο με γλυκό του κουταλιού ενώ τρίτο καπέλο ήταν αυτό του Νίκου Τόλια ο οποίος καυτηρίαζε την επικαιρότητα το ΔΝΤ, την τρόικα και τα κόμματα της Βουλής. Τα βραβεία για τον 2ο και 3ο νικητή τα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο καφέ «σταθμός» από όπου ήταν χορηγία και τα δώρα των κινητών  και τα μέλη του συγκροτήματος «Τζάμπα Μάγκες» που πραγματικά ενθουσίασαν με την μουσική τους παρουσία το κοινό που δεν σταμάτησε να τραγουδά και αν χορεύει έως τις πρώτες πρωινές ώρες
Το σημαντικότερο όλων σε ότι αφορά την εκδήλωση του καπέλου ήταν το γεγονός ότι δεκάδες συμμετέχοντες ασχολήθηκαν ώστε να κατασκευάσουν μόνοι τους τα καπέλα που παρουσίασαν και αυτό δείχνει ότι υπάρχει η φαντασία, το μεράκι και η διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου